Slik oppretter du en bruker i InnlandsGIS

Opprettelse av bruker skjer automatisk og uten forsinkelse.

  1. Gå til https:\\www.innlandsgis.no
  2. Velg «Registrer ny personlig bruker» (se 3 i figur). Her kommer du inn i en standard meny hvor du fyller inn ønsket brukernavn, korrekt epostadresse (kontroller staving) og passord. Trykk «Registrer».
  3. Du vil deretter få en epost med aktiveringslenke til din bruker. Denne er gyldig i en time.

Slik søker du om utvidede rettigheter som bruker i InnlandsGIS:

Tildeling av rettigheter behandles manuelt av InnlandsGIS-teamet. Behandlingstiden kan variere avhengig av tid på døgnet m.m

  1. I innloggingsmenyen, klikk på «Min profil» (2 i figur). Du kan her bli bedt om brukernavn og passord.
  2. Inne i «Min profil»-menyen kan du velge hvilket rettighetsnivå du ønsker å søke om og trykke på «Søk om utvidede rettigheter». Det vanligste valget for brukerne i InnlandsGIS vil her være å søke om rettigheten «Sikker_matrikkel».
  3. Søknaden vil nå sendes til InnlandsGIS-samarbeidet, som behandler denne og eventuelt tildeler disse rettighetene. Du vil få en epost med svar på søknaden.

Glemt passord?

Husk at passordet ditt er personlig, og at ingen andre enn deg selv kan se dette. Dersom du skulle miste dette, kan du klikke på «Glemt passord». Da får du tilsendt et nytt generert passord som du deretter kan endre. Endring av passord kan også velges manuelt under «Min profil»-menyen.